Home

Hallo, ik ben een vuurwants ...

Hallo, ik ben een vuurwants ... 25 april 2019.  Ik ben niet giftig ondanks mijn rode kleur, niet voor mensen en ook niet voor dieren

maar je moet me toch niet opeten want ik smaak niet. 
Ik eet ook geen bladeren of andere planten en ik verlaat je tuin zoals die is.
Ik voed me met dode bloemen of dode insecten want ik ben een omnivoor; ik leef voornamelijk van sappen uit bladeren of zaden van planten die ik met mijn zuigsnuit of rostrum leegzuig. Ook lust ik wel wondsappen uit de boomschors, waardoor soms grote aantallen van mij en mijn soortgenoten op de boombast zijn te zien. Ik word vaak aangetroffen rond de stam van de lindeboom (Tilia), maar ook andere planten zijn geschikt zoals Robinia pseudoacacia en kaasjeskruid (Malva). Hoewel ik voornamelijk plantensappen opzuig vul ik mijn menu aan met het leegzuigen van dode insecten en soms jaag ik actief op andere insecten. Ook soortgenoten zijn hierbij niet veilig.
Daarom vind je me vaak in hoeken, waar al het stof en de bloemen door de wind worden weggedragen.  Ook hou ik niet van andere kevers en heb een lichtzure geur, dat ruik je vooral als ik 2cm hardloop.  Dat is ook de reden waarom katten en honden me niet opeten. 
Dus als je van barbecues zonder muggen houdt, zorgt het ervoor dat ik bij je in de buurt leef want waar ik ben, zijn geen muggen. 
Ik moet toegegeven, ik breng altijd veel vrienden en familie mee, waardoor we altijd in grote groepen verschijnen maar als dat je ons niet stoort, doen we niets. 
Ik heb soms ook de kleur "geel" of zonder puntjes helemaal rood. 
Wil je me toch weg houden van je huisje ….. berg dan vervolgens een stapel hout op in de buurt, er zijn daar duizend hoekjes en spinnenwebben, ik voel me daar goed. 

Kortom .... ook ik ben een vaste bewoner van ons volkstuinencomplex .....


<< Terug naar overzicht
Deze website is mede mogelijk gemaakt door Sybit | Software op Maat © 2019 Volkstuinvereniging Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat